dimarts, 15 d’octubre del 2013

Barreges!


Tornem a començar al centre cívic Navas! 

I el curs torna a començar al centre cívic de Navas. Aquesta vegada amb alguns components que ja hi eren l'any passat com l'Arnau, el Pol, l'Àlexia i la Violeta, i alguns nous científics com en Pablo, la Irina, l'Ariadna, la Júlia i en José Maria. Donem la benvinguda a tots ells i fetes les presentacions passem a explicar el que vam fer el primer dia.

Primer de tot vam endevinar el tema de que tractaria la sessió fent un penjat, i vam descobrir que parlaríem de barreges.

Ens vam posar per equips i cada equip va fer un tipus de barreja. Uns van barrejar boletes de colors, els altres llenties i aigua i els altres farina i aigua. Vam observar però que teníem dos tipus de barreges, unes que no canviaven quan les barrejàvem com les boletes i les llenties i unes que si com l'aigua i la farina que havien format una pasta. Després vam intentar tornar a separar els components de les barreges. Vam veure que amb les llenties i l'aigua era molt fàcil, amb les boletes de colors es necessitava més paciència però es podia fer perfectament però en canvi amb la farina i l'aigua era impossible!!!
Disposats a seguir investigant vam continuar fent barreges, aquesta vegada vam provar de barrejar aigua i tinta i es va tornar tot de color blau, aixi que també ens va ser impossible tornar-ho a separar. Després vam barrejar aigua i oli, vèiem que quan ho remenàvem l'oli feia com unes petites gotetes i es barrejava una mica però a la que paràvem de barrejar vèiem que l'oli es quedava a dalt i l'aigua a baix. Vam aprendre que això passava perquè l'oli és menys dens que l'aigua que és com dir que l'oli pesa menys que l'aigua. L'última barreja que vam fer va ser barrejar aigua i sal. Aquesta tampoc sabíem com separar-ho però la Isabel va dir que si que hi havia una manera, vam intentar-ho fent passar l'aigua per una tela però al tastar l'aigua un cop filtrada i seguia essent salada! Havíem de seguir pensant-hi però ho vam deixar per la setmana següent.
Finalment vam descobrir les diferències entre com es dissol la sal en aigua calenta i en aigua freda. Vam veure que es dissolia més ràpidament amb aigua calenta, però sabeu què, això ja ho sabíem de quan ens preparem un colacao! Tothom sap que es dissol molt més ràpid quan la llet està calenta!

Ja per acabar vam escriure de quines coses ens agradaria fer experiments i ens vam acomiadar fins la setmana que ve! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada