dijous, 24 d’octubre del 2013

Tinta invisible, indicador de col lombarda i concursos...


Avui per començar el dia hem fet tinta invisible!! Si, si i a més és molt fàcil de fer! Simplement hem escrit el nostre missatge secret amb suc de llimona o amb vinagre. Ja coneixíem de la setmana passada que tant el vinagre com la llimona eren àcids i avui hem après que servien per fer tinta invisible perquè si els acostàvem al foc una vegada secs el lloc on hi havia àcid es cremaria abans i quedaria de color marró! Així que vam escriure els nostres missatges i ho vam deixar assecar.
Oi que no es veu res?

Però tenim altre feina per fer! Avui disposàvem d'un líquid que canviava de color segons si li tiràvem una cosa àcida o no. Els grans en diuen indicador però nosaltres preferim dir-li líquid màgic! A més és molt fàcil simplement hem de bullir una mica de col lombarda i ja el tenim! Que per cert, vam tastar la col lombarda i hem de dir que a la majoria no ens va agradar gaire! 
Així que per grups ens vam posar a treballar, es tractava d'anar mirant a quin color canviava quan hi posàvem diferents substàncies, hi vam posar llimona, vinagre, bicarbonat, aspirina, medicament pel mal de cap i medicament pel mal de panxa. Per enrecordar-nos-en dels diferents colors sucàvem un trosset de paper i escrivíem el nom de la substància que hi havíem posat. També vam escriure el resultat a la pissarra. 
 


Finalment ja estàvem preparats pel concurs. Grup per grup, ens vam amagar una mica i vam posar una substància sense que els altres ho veiessin. Mirant el color que havia quedat i amb l'ajuda dels nostres papers havíem de decidir què hi havien tirat. 
El primer grup ens van ensenyar que el líquid havia quedat de color vermell, era díficil ja que dubtàvem entre la llimona, el vinagre o l'aspirina. I la bona resposta és.......aspirina! 
Al segon grup també els hi va quedar de color vermell, però aquesta vegada vam encertar tots: era llimona! 
Finalment l'últim grup ens va ensenyar un líquid de color blau, i aquest si que ho teníem claríssim però claríssim: Bicarbooooooooonat! Vam cridar tots alhora! 

Per últim només ens quedava desxifrar els missatges secrets, així que amb una espelma vam anar revelant els secrets que havíem escrit, hem de dir que alguns papers es van cremar una mica més del que hauríem desitjat i que no vam tenir temps de llegir tots els missatges...haurem de millorar la tècnica! Què perquè no hi ha fotos de com van quedar els missatges? Doncs perquè ja us hem dit que els missatges eren SECRETS!! 

Fins la setmana que ve! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada