dissabte, 1 de juny del 2013

Plantes i vent

Avui en el taller havíem de parlar de dues coses....
Per començar hem parlat de les plantes, cadascú de nosaltres hem dibuixat una planta amb les seves parts. Després tots junts hem anat dient tot allò que sabíem de les plantes...que si tenen arrels, fulles i tija, que si necessiten aigua, sals minerals i la llum del sol per créixer.... hem de dir que entre tots sabíem bastantes coses!
Però com que el que a nosaltres ens agrada experimentar hem pensat que el milor que podíem fer per saber coses de les plantes era plantar-ne! Així que repartits en grups em plantat, mongetes, llenties, i hem posat una pastanaga i una ceba en aigua. Hem fet un pot amb mongetes i un amb llenties que en comptes de tenir terra tenien cotó per veure si necessiten la terra o no les llavors. Les hem deixat al terrat del centre cívic.......i ja us explicarem la setmana que ve què ha passat!













Per altre banda, també hem parlat del vent! Ens han explicat que segons d'on ve el vent s'anomena d'una manera o d'una altre. Vam parlar del nord i del sud, a alguns ens va costar una mica d'entendre, eren conceptes una mica abstractes però quan ens van dir els noms dels vents ja ens va començar a sonar una mica més, com per exemple la tramuntana!

Així que dit i fet, ens vam posar a construir el nostre propi indicador de direcció del vent. Primer de tot vam pintar la rosa dels vents i vam escriure-hi el nom dels vents, després vam enganxar-la en un cartró, vam decorar el pot de iogurt i hi vam clavar un pal. En el pal i vam enganxar l'agulla que prèviament havíem passat per una canyeta i on hi havíem posat dos triangles. Amb l'ajuda dels pares vam poder-ho acabar, ara només faltar posar-lo ben orientat al balcó i ja serem una mica més meteoròlegs!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada