dijous, 6 de juny del 2013

Plantes!

El primer que hem fet avui és anar a mirar com estaven les plantes que havíem deixat el dia passat!

Ens hem trobat que les llavors que havíem deixat només amb aigua havien volat!!! Ara ja sabíem que la pròxima vegada havíem de deixar les plantes a un lloc més resguardat de les inclemències meteorològiques!

També ens vam trobar que a les pastanagues que havíem deixat amb aigua se'ls hi havia evaporat l'aigua, i van quedar unes pastanagues ben arrugades!!! Així que ens vam dedicar a observar les pastanagues seques amb la lupa. Vam veure que s'havien arrugat molt i vam descobrir que si les obríem feien una pudor molt estranya. Vam comparar aquestes pastanagues amb unes que s'havien florit i vam veure que les característiques eren ben diferents!




Després d'aquests pocs resultat finalment vam poder observar com les llenties havien crescut!! Vam estar mirant les llavors per dins i per fora. I vam poder observar com ja es veia el que seria el començament de l'arrel i el que seria el començament de la tija. Després vam mirar si les mongetes havien crescut, i unes se'ns havien podrit i feien molta pudor però en una altre ja es podia veure el que serien les primeres fulles. Vam observar-les amb la lupa i les vam dibuixar.

Finalment vam veure que la patata que havíem posat en aigua s''havia quedat sense perquè el vent l'havia tombat, així que vam omplir el got d'aigua i la vam deixar a dins a recer del vent.

Una vegada ja havíem observat tot el que havíem plantat vam observar l'api, ja que és un molt bon exemple de com és una tija. Vam dibuixar la tija de l'api i ens en vam adonar de que tenia com uns puntets a dins, que no tota la tija era uniforme. Vam fer hipòtesis sobre per quina part pensàvem que la tija "xuclava" l'aigua. Per comprovar-ho teníem una tija sucada en tinta vermella, així que ben fàcil la part de la tija que estigués tenyida de vermell seria la part de la tija que xuclava l'aigua. Us atreviu a fer apostes? Doncs mireu el resultat!

La foto és veu una mica borrosa! Però vam descobrir que només els foradets (que en realitat són com uns tubs) són els que porten l'aigua de les arrels cap a les fulles!



Finalment, i per acabar el tema de les plantes vam estar observant unes flors i en vam posar a assecar unes quantes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada