dimecres, 19 de juny del 2013

Els 5 Sentits!

Entre dues sessions volíem tractar el tema dels 5 sentits!
Vam començar repassant quins eren aquests sentits, fàcil, no?
Olfacte, Oïda, Vista, Tacte, Gust.

I com que ja s'acosta l'estiu i tindrem molt  temps per jugar volíem construir un joc que tingués a veure amb cada un dels sentits.

Vam començar per fer un joc que tingués a veure amb el sentit de la vista. Vam parlar de com es fan les pel·lícules al cine. Es tractava de passar una foto o un dibuix una darrera l'altre i el nostre cervell ho interpretava com si les coses es moguessin. Així que ens vam posar a fer feina, i simplement amb uns quants papers units que feien com una llibreta i amb molta imaginació cadascun de nosaltres va fer la seva pròpia pel·lícula. Després ens les vam mirar totes i vam fer votacions, talment com si estiguéssim als Oscars. La veritat hem de dir que totes estaven molt i molt bé!

El següent sentit que vam treballar va ser el sentit de l'olfacte. Teníem uns pots misteriosos que contenien diverses especies. Vam anar-los olorant un per un i vam intentar endevinar què tenia cadascun. Alguns picaven molt, altres feien olor que ens recordava alguna cosa dolça, altres no ens van agradar gens, altres ens recordaven a la pizza, altres a algunes plantes que teníem a casa o a l'escola, altres ens recordaven a algun plat que ens cuinen a casa.... finalment vam descobrir que allò que havíem anat olorant era: pebre, curry, romaní, alfàbrega, orenga, anís, canyella...
Una vegada ja sabíem que era cada cosa vam començar a fer el joc que consistia en escriure quatre especies en un taulell. Després vam fer un dibuix i el vam tallar en 4 parts. A sota de cada part i vam enganxar una capseta amb una de les especies. Una vegada fet això ja podíem començar a jugar, havies d'agafar un tros de dibuix, olorar i col·locar-lo sobre el nom de l'especie. Si ho feies bé, doncs podies reconstruir el dibuix!!!

Amb tant joc se'ns va acabar l'estona! Ens quedava per la setmana que ve, el gust, l'oïda i el tacte! Ben aviat sabreu què vam fer!


Ens sap greu però la càmera de fotos es va quedar a casa.........aquesta setmana per tant no hi ha fotos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada