dimarts, 5 de novembre del 2013

Imants!

Avui volíem parlar d'imants!!!


Hem començant explicant allò que sabíem dels imants i el primer que ens hem preguntat és quin tipus de material atreuen els imants. Alguns de nosaltres pensaven que només els metalls eren atrets pels imants, però no sabíem gaire si tots els metalls o només alguns, altres companys pensaven que només el ferro, i alguns que només la nevera. Uns quants indecisos deien que no ho sabien. Així que disposats a respondre la nostra pregunta mitjançant un experiment cadascun de nosaltres ha agafat un imant i a anat provant si "s'enganxava a diferents materials". En la següent foto podeu veure els resultats obtinguts:




Com podeu veure els imants només han estat atrets pels metalls! Però per tots els metalls?? NO! Perquè el didal també era de metall i no era atret per l'imant. Així que ja teníem la nostra resposta! Però clar volíem seguir investigant i ens hem preguntat si perquè els imants s'atreguin és necessari que es toquin. Ho hem comprovat ni més ni menys que amb el nostre dit! I hem comprovat que no! Tot i que també hem vist que amb coses molt gruixudes com per exemple la nostra mà ja no funcionava!

 Després ens han presentat un saler que en comptes de tenir sal tenia llimadures de ferro! Aquestes eren atretes pels imants, així que hem fet una safata de paper, i hem posat les llimadures i ens hem dedicat a fer dibuixos tot fent moure un imant per sota la safata! Alguns fins hi tot han fet curses de llimadures de ferro!

 Hem seguit experimentant i ens hem inventat una aposta. Com pots treure un clip que ha caigut dins d'un got d'aigua sense mullar-te els dits?
Mireu la foto i potser en trobareu la resposta! I si no pregunteu-los-hi als nostres joves científics que ho van aprendre tant ràpid que van acabar fent curses per veure qui era capaç de treure el clip més ràpid!

 Finalment volíem jugar una mica, així que vam crear diversos jocs. Vam fer un laberint per jugar-hi en parelles, una movia el clip mitjançant un imant mentre l'altre li indicava el camí. També vam fer una pista per fer curses, i una piscina plena de peixos, pops, balenes... que intentàvem pescar!





 Fins la setmana que ve!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada