Tornem a començar al centre cívic Navas!
I el curs torna a començar al centre cívic de Navas. Aquesta vegada amb alguns components que ja hi eren l'any passat com l'Arnau, el Pol, l'Àlexia i la Violeta, i alguns nous científics com en Pablo, la Irina, l'Ariadna, la Júlia i en José Maria. Donem la benvinguda a tots ells i fetes les presentacions passem a explicar el que vam fer el primer dia.
Primer de tot vam endevinar el tema de que tractaria la sessió fent un penjat, i vam descobrir que parlaríem de barreges.
Ens vam posar per equips i cada equip va fer un tipus de barreja. Uns van barrejar boletes de colors, els altres llenties i aigua i els altres farina i aigua. Vam observar però que teníem dos tipus de barreges, unes que no canviaven quan les barrejàvem com les boletes i les llenties i unes que si com l'aigua i la farina que havien format una pasta. Després vam intentar tornar a separar els components de les barreges. Vam veure que amb les llenties i l'aigua era molt fàcil, amb les boletes de colors es necessitava més paciència però es podia fer perfectament però en canvi amb la farina i l'aigua era impossible!!!
Disposats a seguir
investigant vam continuar fent barreges, aquesta vegada vam provar de
barrejar aigua i tinta i es va tornar tot de color blau, aixi que
també ens va ser impossible tornar-ho a separar. Després vam
barrejar aigua i oli, vèiem que quan ho remenàvem l'oli feia com
unes petites gotetes i es barrejava una mica però a la que paràvem
de barrejar vèiem que l'oli es quedava a dalt i l'aigua a baix. Vam
aprendre que això passava perquè l'oli és menys dens que l'aigua
que és com dir que l'oli pesa menys que l'aigua. L'última barreja
que vam fer va ser barrejar aigua i sal. Aquesta tampoc sabíem com
separar-ho però la Isabel va dir que si que hi havia una manera, vam
intentar-ho fent passar l'aigua per una tela però al tastar l'aigua
un cop filtrada i seguia essent salada! Havíem de seguir pensant-hi
però ho vam deixar per la setmana següent.
Finalment vam descobrir les
diferències entre com es dissol la sal en aigua calenta i en aigua
freda. Vam veure que es dissolia més ràpidament amb aigua calenta,
però sabeu què, això ja ho sabíem de quan ens preparem un
colacao! Tothom sap que es dissol molt més ràpid quan la llet està
calenta!
Ja per acabar vam escriure
de quines coses ens agradaria fer experiments i ens vam acomiadar
fins la setmana que ve!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada