dimecres, 6 de febrer del 2013

Calor i temperatura

Al començar el taller vam jugar al joc del penjat! Havíem d'intentar penjar un científic que ens volia fer endevinar unes paraules que no havíem sentit mai: àtom i molècula!

Una vegada endevinades les paraules vam començar a experimentar.

Teníem dos gots, un amb aigua calenta i un amb aigua freda. Vam tirar tinta en els dos gots i sabeu què vam veure? Doncs que en un got la tinta "desapareixia" ràpidament i en canvi a l'altre veiem que la tinta es quedava com flotant.

Què quin era quin?
Doncs en el got d'aigua calenta la tinta "desapareixia" ràpidament i en canvi en el de la freda no! D'aquesta manera vam poder descobrir que la tinta amb l'aigua es comporta de manera diferent segons si aquesta està calenta o freda. Ens van explicar que tenia relació amb el moviment de les molècules. 

Després vam voler comprovar quins materials transmetien més la calor. És per això que vam agafar diferents culleres, de metall, de fusta i de plàstic.

Vam posar les culleres dins d'un pot amb aigua molt calenta i vam veure que ens cremàvem abans si estàvem agafant la cullera de metall que no pas la cullera de fusta. D'aquesta manera vam aprendre que els diferents materials transmeten la calor a diferents velocitats. 

Finalment vam estar parlant de com és que quan ens posem un abric deixem de tenir fred. 


Aquell dia ens vam deixar la càmera de fotos, així que us ho haureu d'imaginar! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada